Witam
Jako nowy uzytkownik, chetny do pomocy jestem troszke zagubiony w ferworze pracy nad “Waszymi” heroesami. Nie znam sie na tyle dobrze na programowaniu, zeby wspomoc w tej dziedzinie, wiec jedyne co pozostaje to testowanie i ewentualne podsuwanie nowych pomyslow.
Brakuje mi na forum jakiegos malego przewodnika dla takich jak ja
Chodzi mi miedzy innymi o informacje/liste problemow/brakow, jakie sa dla Was oczywiste i o jakich nie ma sensu pisac w watkach dotyczacych bugow dla danego “releasu”. m.in. z tego co mi sie wydaje: brak odpowiedniej ikonki (konika) przy poruszaniu sie, brak mozliwosci przekazywania jednostek, brak mozliwosci kupna lodki w shipyardzie, mozliwosc przechodzenia obok wrogiej jednostki itd.
Rozwiazane tematy moglby byc na takiej liscie skreslane co rowniez tworzyloby pewnego rodzaju historie rozwoju gry. Oczywiscie wszystko to mogloby byc w jezyku angielskim gdyz widze ze dzial ten sie prezniej rozwija niz polski a pisanie o bledach w dwoch roznych tematach tez powoduje pewnego rodzaju zamieszanie (przynajmniej dla mnie
Dodatkowo przydalaby sie informacja nad czym w danym momencie pracujecie i na jakiego rodzaju testach najbardziej Wam zalezy, typu: interfejs, poruszanie sie po mapie, rozbudowa miast, walki itd. Oczywiscie nie wykluczloby to pisania o innych bledach.
Fajna bylaby tez informacja co ile staracie sie wypuszczac nowy release. Z tego co widze to staracie sie raz na jeden/dwa miesiace. Bo ciezko wejsc z testowaniem w “srodku”.
Czy w momencie wypuszczenia nowego releasu wysylacie emaila do wszyskich uzytkownikow forum w celu zachecenia ich do pracy nad nim ;)?
To na razie tyle co mi przychodzi do glowy. Mam nadzieje ze w miare zrozumiale opisalem o co mi chodzi.
Pzdr