Very impressive, new units are much better. I am looking for playable version of Limes.
I have checked your improved Abyss. Sadly, I had some crashes during playing it. First was on the begging, the game didn’t want to start. The second happend after few turns, when I clicked on “end of the turn” button. I am not sure the problem is on my side, but it seems a bit buggy.
Nowe recenzje / more reviews
Haven 1.03
Zagrałem raptem parę tur, i mogę ten zamek traktować jedynie jako ciekawostkę. Koncepcyjnie jest zbyt podobny do Cove, a niektóre jednostki zbyt są zbieżne z Abyss. Do tego raczej słabe grafiki sprawiają, że nie chce się wgłębiać za bardzo w temat. Gdyby ten zamek wyszedł przed Cove, to miałby szanse coś zwojować, przy regularnym ulepszaniu.
Evergreen 1.0
Słaba sklejka różnych grafik. Grafiki miasta na mapie jest zbyt wysoka (u mnie zasłoniła kopalnię rudy). Ekran miasta średni, a tawerna ma tą samą grafikę, co ratusz w Preserve. Jednostki nawet ciekawe, ale do bólu powtarzalne. No i krasnoludy z Highlands nie wyglądają dobrze. Gdzieś był potencjał, ale trzeba by tu wiele zmienić jeszcze. Ja po kilku turach odpuściłem.
Muszę przyznać, że niewiele zostało mi już zamków do sprawdzenia (pomijam konwersje z Heroes II, oraz wszelkie inne wersje podstawowych miast jak Red/Underground/Snow Castle, Autum Rampart itd.). Wjeżdża nowa recenzja po długim czasie.
Horde v1.11
Ściągnąłem z VCMI wiki jak jeszcze było tam dostępne. Miasto bazuje na gotowych grafikach z chińskiej podróbki Heroes, ale ekran miasta wygląda całkiem nieźle. Jest to inna interpretacja orkowego miasta, zlokalizowana w pustynnym klimacie, za co props, bo mało miast osadzone jest w takich realiach (jedynie Pawilion jak dotychczas).
Na mapie przygody zamek prezentuje się przyzwoicie, choć nie dodano jeszcze zmiany wyglądu miasta wraz z jego rozbudową. Ciekawym motywem za to jest to, że bohaterowie ujeżdżają wilki.
Dużo gorzej prezentują się jednostki, wygląda na to, że zostały żywcem wyjęte z jakieś gry z uniwersum Warcrafta. Niestety, totalnie nie pasuje to do stylu graficznego H3. Wygląd jednostek jest przy tym nieintuicyjny, ciężko domyślić się, jaka jednostka jest poziomu 1, czy 2 na podstawie samego wyglądu. Są też i bugi, np. ulepszone Worgi, mają 5 ataku mniej, niż wersja podstawowa.
Z ciekawych motywów dotyczących jednostek, można wymienić, iż poziom 2 i 6 maja dodatkowe ulepszenia.
Za mocną stronę moda należy uznać ekran miasta. Budynki prezentują się estetycznie, całość jest dobrze wykonana. Jest też pełne wsparcie dla budynków specjalnych, i uważam, że zostały dobrze dobrane dodatkowe bonusy wynikające z nich.
Bugów jednak jest więcej. Z chaty wiedźmy wylosowała mi się nekromancja (przy tym nie wiem, czy to wada moda, czy vcmi). Ponadto ze 3 razy wyskoczył mi error, gdy klikałem na miasto.
Reasumując, Horde jest póki co solidną podstawą pod dalszy rozwój, taką betą. Ekran miasta, bohaterowie, są ok. Trzeba jednak kompletnie wywalić obecne jednostki, albo totalnie przemodelować obecne. Dopóki te zmiany nie nadejdą, zamek ten jest tylko i wyłącznie ciekawostką, odbiegającą poziomem od prac Hota team, czy MDT. Potencjał jednak jest.
Ok, I am subscribing the channel, so I will be updated with your works since now.
I have question about Vori. This town is in produce quite long time. Who is designer and main producer of this town? Is your contribution about releasing teasers only, or do you participate in working on this project?
I have a similar question about Limes. There were no news in the last year. I found that the author of this town is GarretDRazor from DF2 forum. I was trying to find the topic about Limes on this forum, but I couldn’t find it (I don’t speak Russian at all). Do you have any news about this town?
heroes 3 towns
there is no topic on the forums, it makes sense in the topic to discuss your idea and listen to the dissatisfied ?? Why spoil your nerves like that?
So, I asked for the topic, because I just like to read about history of some projects. The Florin’s story about develloping Ruins in very inspiring. The history of development Pawilion is like “Rising Phoenix from the ashes”. The story of Forge is making dream come true for whole Heroes communnity. The effort of hota team in making Cove really first 10th town in H3 is amazing. Most of the mods have their topics in diffrent forums, where you are able to read about those stories. That’s why I asked you for the topic. I am just intrested in reading about beginngs of works on Vori and Limes, about insprations etc.
From your point of view I “spoil my nerves”. From my point of view I just write reviews. I never intended to attack you on any way, I am sorry, if you feel bad with my thoughts, but internet forums were invented to share opinions and taking part in discussions. I just write about my feelings, what I like, and what I don’t like, that’s all.
You did not understand me, I mean that someone may not like the idea and composition of the mod, but I myself make my own mods, I have already asked for help more than once, this is useless
Hi I finished the town-hall and added new music much nicer and more realistic to the ice town. download quickly, because I don’t have a paid version of filemail, so in 7 days the link will expire. Zerg, I’m sorry, I know it’s your city, or someone else’s, but I didn’t like the way the buildings for sale looked. That’s why I changed it.