Nie mam zadnych modow wlaczonych nawet.
Gra wyglada jakby mi dzialala w 15 fpsach.
Jakies porady? Co mam podac.
Dodam ze czasami gra dostaje fatal errora i sie wylacza
Usunalem i pomoglo czesciowo.
Obecnie od 20-40 fps wiec na pewno komfort duzo na plus.
Czy jakies inne porady ?
Dodam ze gram na niskiej rozdzialce w oknie.
*Jest to czysto zainstalowany VCMI.
Komputer obsluguje nowsze gry, wiec watpie ze to wina tego ze jest “za slaby”
No chyba ze wina jest to, ze ja ten caly folder VCMI skopiowalem do glownego folderu heroes ?
Nie, zrobiłeś dobrze. Ja już nie mam innych porad. A spróbuj inne rozdzielczości. Jaki system? Podobno xp nie jest wspierany. I fakt, vcmi nie chodzi tak plynnie jak normalne herosy, ale na technikaliach się nie znam.
oczekuje zeby dzialalo tak jak normalny heroes 3 albo chociaz zeby lekko gorzej.
Problemem zaczyna sie pojawiac gdy rozgrywa przypomina klatkowanie i nie widac nawet jak postac idzie do jakiegos celu, tylko jest scina - pojawia sie obraz w polowie - scina - jest u celu.
Uprzedzam od razu ze ustawienie w opcjach aby postac pojawia sie do celu od razu tez nie pomaga.
U mnie tak zdecydowanie nie jest - pobierz nowe vcmi z tego linka co wyżej dałem i sprobuj zrobić tak:
Jak sciągniesz to instalujesz do jakiegoś nowego folderu. Kopiujesz foldery “data”, “maps” i “mp3” z heroes 3 i wklejasz tam gdzie zainstalowales vcmi do glownego folderu tzn tak żeby foldery data, maps leżały obok folderów config, mods, AI.