Przeczytajcie sobie to, drodzy (by Dagon z JB):
Najnowsze doniesienia by Docent_Picolan
potwierdziły się moje przypuszczenia. Każda frakcja ma dostać nową maszynę oblężniczą. Jednak standardowe też będą dostępne. Będziemy musieli wybrać między jedną a drugą. Wynika z tego, że będą jakieś istotne różnice między nimi - może poziom podstawowy i ulepszenie?
całkowicie nowe jednostki 8lvl a raczej Strażnicy miast(ang: Town Keepers). Nowe nazwy, zdolności i oczywiście projekty. Będą dostępne jedynie w miastach gdzie jest wybudowany Kapitol.
Te dodatkowe machiny oblężnicze to nie głupi pomysł tylko jak dla każdego miasta zrobić nowe unikalne?
A z tym 8-poziomowym stworem,obrońcą zamku to chyba pomysł z Disciples II.
To jest dzieło ich grafika
I jeszcze coś.Na ich rosyjskim forum znalazłem miasto krasnali i screny
pierwszy link to screeny a drugi to strona z screenami Nowy folder.rar
Miasto krasnali… i niech mi ktoś powie, że to nie jest wzorowane na Heroes V, a nie uwierzę. No cóż, niech robią, może im coś z tego wyjdzie i będą chcieli zrobić z tego moda do VCMI (jak już będzie taka możliwość). Nie wiem jednak po co rozpoczynać robienie takiej dużej ilości miast - lepiej byłoby skończyć te kilka, do których najwięcej zrobili (The Forge, Bastion - egipskie, Grove).
Moim zdaniem to mista krasanali nie wypali jak reszta,a pozatym jak wyjdzie miasto krasnali to wyjdzie miasto elfów , golemów , aniołów i bóg wie co.
Ale jak robią niech robią,może im to wyjdzie.
A czym się mają różnić krasnoludowie południowi od tych północnych?
Poza tym chyba właśnie Rampart reprezentował krainę Avlee, która leży w północnej części Antagarichu?
W H3, ani innych grach osadzonych w tym świecie, nigdy nie było żadnych mroźnych krasnoludów, a przynajmniej ja nic o nich nie słyszałem. Mroźny był tylko Tower, ale geograficznie był południowy (Bracada).
To dobrze, że wreszcie za modding biorą się profesjonaliści, ale mi się osobiście miasta z HotA’y nie podobają. Wziętę z kosmosu, a Kronwerk nawet z H5
Tak. Np. w Heroes Chronicles Ep.8 - Sword of Frost (niedostępny w Polsce). Tarnum walczy ze m.in. śnieżnymi elfami… oczywiście ze względu na podejście 3DO do tej serii są to normalne elfy z Rampart
Tylko wiesz, ja po nowych modach/dodatkach nie oczekuję bajeczki zerżniętej z Disciples, H5 i “ogólnego fantasy”, tylko czegoś, co będzie pasowało do Heroes.