Parę razy udało mi się już uruchomić grę (co prawda bez muzyki), jednak pewnego razu, gra nagle wyłączyła się w trakcie walki. Nie wiem czy to istotne, ale od tego czasu Heroes nie chce się załadować. Załączam log.
Starting...
Creating console 0
Initialization: 1
Data loading: 65
Mod handler: 0
Mod filesystems: 33
Basic initialization: 100
Initialized logging system based on settings successfully.
Error: campaign movies was not found!
Error: campaign music was not found!
Loading settings: 103
VCMI 0.94 (client)
Error: SDL says that 1366x768 resolution is not available!
Initializing screen: 31
Initializing video: 2
Initializing minors: 0
Initializing sound: 9
Initializing screen and sound handling: 10
[smk @ 0x23b8e40] max_analyze_duration 5000000 reached at 5066160 microseconds
Bonus type handler: 5
General text handler: 4
Hero handler: 2
Artifact handler: 0
Creature handler: 0
Town handler: 0
Object handler: 2
Def information handler: 24
Naruszenie ochrony pamięci (core dumped)
Zdaje się, że czasami tak się zdarza, jeżeli VCMI zapamięta ustawienie rozdzielczości na taką, która nie jest obsługiwana.
Spróbuj usunąć plik z ustawieniami użytkownika — to powinno przywrócić wszystko do stanu domyślnego.
W katalogu domowym jest ukryty podfolder .vcmi — usuń stamtąd plik config/settings.json.
Dziękuję ;D. Z dźwiękiem też udało mi się sprawę rozwiązać – w mojej instalacji gry katalog mp3 oraz niektóre pliki w nim są nazwane w inny sposób niż powinny być (wielkości liter).
Cześć. Mam samsunga galaxy note 9, android 10. Ściągnałem vcmi 1.1 zainstalowałem na telefonie, heroes 3 oryginalne ze steama. Wszystko zrobione według filmiku. Nie działa, wylącza się aplikacja. Co może być przyczyną?
Może być Complete z goga, może być SoD, albo złota edycja. Ważne, by owa wersja H3 zawierała grafiki Confluxu i artefaktów składanych, które doszły w dodatkach.
Zatem w jaką wersję najlepiej się zaopatrzyć? Heroes 3 complete z gog’a? Skąd najlepiej wziąć/zakupić heroes 3 żeby działało sprawnie i w miarę bez problemu?