Mam pytanie.
Czy mógłbyś zmienić Tow Dragonie szybkość animacji jednostek jak się nie ruszają .No bo jak włączymy maksymalną szybkość bitwy jednostki wyglądają jak napalone
Heh, to chyba nie aż tak źle, że wyglądają na chętne do walki ;]. Tak w sumie to w oryginalnym Heroesie animacja nic nie robiącej jednostki była wybierana w nienajprostszy sposób… zobaczę, może coś zrobię w tej sprawie, ale mam dużo pilniejszych rzeczy - jak choćby czary albo upłynnienie aniamcji ruchu bohatera po mapie przygody.
Grafika:
img139.imageshack.us/my.php?imag … ka2fm0.jpg
A tu taki błąd częściowo graficzny, częściowo nie, żywiołaki wody mają źle ustawiony heks, który jest ich “osią” bo nie na pierwszy/oba tylko na drugi (ogon) przez co po pierwsze łucznikami nie można do nich strzelać tak jak się powinno tylko trzeba celować w ogon, po drugie można w nie wejść, po trzecie jak już się wlezie i zaatakuje czymś innym to zacina się ikonka miecza i nic się nie da zrobić, plus mały problem graficzny z ikoną strzały pozostającą w akcji “strzał łucznika, następna armia>>ikonka strzały zamiast miecza”.
Wydaje mi się, że obydwa problemy zostały rozwiązane w wersji 0.63b. Co do tego małego problemu graficznego - jest już na naszej liście “do zrobienia”. Niestety, obok mnóstwa innych w większości ważniejszych rzeczy…
Jak przełączam na wyższą rozdzielczość, to są lagi
Cóż, koszt wyświetlania grafki jest proporcjonalny do jej powierzchni. SDL jest wolny.
Możesz wyłączyć płynne przewijanie mapy przy ruchu bohaterów. W pliku config/settings.txt ustawić smoothMove na 0 dla większych rozdzielczości. Powinno pomóc.