Forum index VCMI Project - Heroes 3: WoG recreated
Forum of the project aiming to recreate best turn-based strategy ever!

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  DownloadDownload

Previous topic :: Next topic
Rozdzielczosc
Author Message
Fred
Guest
Posted: 2009-06-21, 13:39   Rozdzielczosc  

Jak zmienic rozdzielczosc z podstawowej na inna?

Przeczytalem ze gdzies w konsoli, ale gdzie i jak?
 
     
majaczek 

Age: 25
Joined: 12 Jun 2008
Posts: 457
Posted: 2009-06-21, 14:36     

prościej w pliku konfiguracyjnym
(ta rozdzielczość w pierwszej sekcji)

poza tym aby obsłużyć rozdziałkę 1280x1024 musiałbyś skompilować najnowszego builda i uaktualnić potrzebne dane (nowy protokół konfiguracji, dodatkowy obrazek tła)

póki co proponuję spróbować 1024x600 lub 1024x768
 
     
dikamilo 
Web Designer/Dev


Age: 25
Joined: 13 Aug 2008
Posts: 75
Location: Nowa Sól, Poland
Posted: 2009-06-22, 11:03     

Wpisujesz resolution w tej czarnej konsoli, a potem numerek rozdzielczości:

_________________
H3 Polish Gold Edition + WoG + pl patch and fonts for WoG + VCMI

Athlon 64 3000+ | 1,5GB RAM | Galaxy GeForce 6800XT 128MB | Windows 7 Pro
 
 
     
filazaf 
Christian

Age: 25
Joined: 29 Mar 2008
Posts: 43
Posted: 2011-04-23, 12:58     

a jak dac fullscren? konsola obsluguje sie na oko, bo cmd przy fullHD jest maciupenkie
_________________
ElFeN Lied
ELFEN LIED
 
 
     
majaczek 

Age: 25
Joined: 12 Jun 2008
Posts: 457
Posted: 2011-04-23, 17:08     

filazaf - zmień domyślny rozmiar czcionki dla cmd
można to poprawić w rejestrze
jest całe drzewko ustawień okna cmd dla różnych aplikacji, przy czym korzeń to ustawienia domyślne
jeśli nie umiesz znaleźć prawidłowej wartości to kopiujesz ją z ustawień niedomyślnych które ustawiasz przez właściwości dla okna danego programu
wartość domyślna działa tam gdzie nie ma niedomyślnej
więc nic nie przeszkadza by mieć czcionkę 16kę (lub większą) dla wszystkich okien
ja nad tym pracowałem gdy coś mi zmieniło domyślną czcionkę na 6x8 - nic nie dało się przeczytać tylko na 1280x1024 - więc dla fullHD weź największą dostępną czcionkę
uwaga: jak w polu rozmiar będzie zła liczba to program korzysta wtedy z najmniejszej czcionki
 
     
Tow 
Project Lead
VCMI Programmer


Joined: 01 Feb 2008
Posts: 1405
Location: Kraków, Poland
Posted: 2011-04-24, 04:59     

filazaf wrote:
a jak dac fullscren? konsola obsluguje sie na oko, bo cmd przy fullHD jest maciupenkie

Chodzi o klawisz F4? Nie bardzo rozumiem dalszą część pytania.
_________________
VCMI is a work in progress.
VCMI is NOT an another mod.
 
     
filazaf 
Christian

Age: 25
Joined: 29 Mar 2008
Posts: 43
Posted: 2011-05-04, 00:32     

Kolega wyjasnił.
Dzieki tow
_________________
ElFeN Lied
ELFEN LIED
 
 
     
filazaf 
Christian

Age: 25
Joined: 29 Mar 2008
Posts: 43
Posted: 2012-06-10, 01:15     

heh, teraz juz w ogle nie moge zmienic rozdzialki.
Jak wpisuje w konsoli, to wyswietla sie w grze, jak wybieram w grze w guziku high fhd to nic sie nie dzieje, oraz jeszcze mam gre w oknie :/
_________________
ElFeN Lied
ELFEN LIED
 
 
     
Display posts from previous:   
Reply to topic
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  
Quick Reply
Username: 


Expire Days
 
 
 
 
 
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template Chronicles modified by Nasedo modified by Tow.
Š VCMI Team
Page generated in 0.07 second. SQL queries: 12