Forum index VCMI Project - Heroes 3: WoG recreated
Forum of the project aiming to recreate best turn-based strategy ever!

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  DownloadDownload

Previous topic :: Next topic
[Android] vcmi wywala
Author Message
keczupik13

Joined: 03 Apr 2015
Posts: 2
Posted: 2015-04-03, 18:48   [Android] vcmi wywala

Witam, mam problem. Mianowicie pobrałem vcmi for android i włączyłem. Wyskoczyło 'Data' not found. Are you sure you installed VCMI correctly?
VCMI for Android will now terminate.
Note: VCMI data files should be installed to data/data/is.xyz.vcmi/files. Wrzuciłem wszystkie pliki z heroes 3 złota edycja do tego folderu i dalej nic. Pobrałem drugą wersje "vcmi", gdzie nie wyskakuje taki błąd ale gdy klikam przy pierwszym menu programu OK to wywala aplikacje. Wrzucałem pliki do folderu z aplikacją i robiłem nowe foldery i dalej nic, wywala. Posiadam SGSa 3.
Last edited by Warmonger on 2015-04-03, 18:57; edited 1 time in total  
 
     
Warmonger 
VCMI programmer


Age: 28
Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1537
Location: Warsaw, Poland
Posted: 2015-04-03, 18:55   

Nie mam Andoida i prawie nikt na tym forum go nie użyuwa, ale widzę pewną nieścisłość:

Quote:
VCMI data files

Quote:
Wrzuciłem wszystkie pliki z heroes 3 złota edycja


VCMI nie potrzebuje wszystkich plików, tylko folderu data.
_________________
Think twice if you really need to send me private message. Use public forum for general questions.
DJ Warmonger blog
beegee wrote:
Warmonger, you are the best!
 
 
     
keczupik13

Joined: 03 Apr 2015
Posts: 2
Posted: 2015-04-03, 21:15   vcmi wywala

Zrobiłem teraz tak jak pan mówił, zainstalowalem od nowa vcmi zwykłe, po uruchomieniu utworzyl mi sie folder app-data/eu.vcmi i ta mam foldery data itp. Wrzuciłem data z gry i uruchomilem apke. Wybrałem internal storage i po wcisnieciu ok cos u gory sie laduje i wywala aplikacje. Probowalem tez specyfy directory wpisuje tam /app-data/eu.vcmi okej i w speify command line parameters nie wiem za bardzo co wpisac, takze nic nie wpisywalem i dalej wywala apke. Prosiłbym o pomoc.
 
     
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Hosting provided by DigitalOcean
Page generated in 0.01 second. SQL queries: 13