Forum index VCMI Project - Heroes 3: WoG recreated
Forum of the project aiming to recreate best turn-based strategy ever!

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  DownloadDownload

Previous topic :: Next topic
VCMI buolding errors
Author Message
Quack 

Age: 26
Joined: 19 Jun 2017
Posts: 2
Location: Ukraine
  Posted: 2017-06-19, 15:24   VCMI buolding errors

Just installed VCMI on Ubuntu (not sure which specs I should include, but can post anything on request). Tried building the .exe file, but it fails. The error log is as follows:

Code:

$ vcmibuilder --gog ~/Apps/Heroes\ of\ Might\ and\ Magic\ III\ Complete\ GOG/setup_homm_3_complete_4.0_\(10665\).exe
Warning: Unexpected setup data version: 5.5.7 (unicode)
Warning: Unexpected Privileges value: 4
Stream error while parsing setup headers!
  detected setup version: 5.5.7 (unicode)
  error reason: basic_ios::clear: iostream error
If you are sure the setup file is not corrupted, consider
filing a bug report at http://innoextract.constexpr.org/issues
Done with 1 error and 2 warnings.
cp: cannot stat '/home/aelita/.local/share/vcmi/buildertmp/app/[Dd][Aa][Tt][Aa]': No such file or directory
cp: cannot stat '/home/aelita/.local/share/vcmi/buildertmp/app/[Mm][Aa][Pp][Ss]': No such file or directory
cp: cannot stat '/home/aelita/.local/share/vcmi/buildertmp/app/[Mm][Pp]3': No such file or directory


I have not reported this as a bug yet because I am really not sure what is happening here.

Could anyone help me with this?
 
     
SXX 
VCMI programmer

Age: 25
Joined: 04 Jul 2014
Posts: 387
Posted: 2017-06-19, 22:41   Re: VCMI buolding errors

Quack wrote:
Could anyone help me with this?
Unfortunately it's was reported that one of recent GOG updates changed their install package format so we'll need to update vcmibuild script. For now you can manually unpack all needed assets ("Data", "MP3", "Maps" and other directories) into:
Code:
$HOME/.local/share/vcmi
 
     
Quack 

Age: 26
Joined: 19 Jun 2017
Posts: 2
Location: Ukraine
Posted: 2017-06-22, 13:49   

As it turns out, it wasn't an archive problem, because on my other PC with vanilla Xubuntu it built just fine with the same options. Apparently, I'm missing something in my current setup. After I copied the whole ~/.local/share/vcmi directory from the other PC to this one, everything works as charm.

The only problem is with getting network multiplayer to work with two players. Is there any subforum or thread dedicated to network troubleshooting?
 
     
Warmonger 
VCMI programmer


Age: 28
Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1545
Location: Warsaw, Poland
Posted: 2017-06-22, 15:58   

Multiplayer support is incomplete and under development (is it? :P). So for now we can't talk about "troubleshooting' yet.
_________________
Think twice if you really need to send me private message. Use public forum for general questions.
DJ Warmonger blog
beegee wrote:
Warmonger, you are the best!
 
 
     
SXX 
VCMI programmer

Age: 25
Joined: 04 Jul 2014
Posts: 387
Posted: 2017-06-23, 19:20   

Quack wrote:
The only problem is with getting network multiplayer to work with two players. Is there any subforum or thread dedicated to network troubleshooting?
As long as both versions use latest VCMI from PPA and have same mods activated (settings for active mods are in ~/.config/vcmi/) it's should simply work.

I did reasonable amount of multiplayer testing and only thing we really missing is loading screen and some minor features like turn time limit and handicap. If you find bugs post them on bug tracker. If you need faster answers then feel free to jump to our slack:
https://slack.vcmi.eu/
 
     
SXX 
VCMI programmer

Age: 25
Joined: 04 Jul 2014
Posts: 387
Posted: 2017-06-23, 19:21   

Warmonger wrote:
is it? :P
I put reasonable amount of work into debugging of all kind of multiplayer issues and all my server / spectator related changes tested for both network multiplayer and hotseat. Still wish to rework PreGame, but I not sure if my next attempt to work on it going to succeed. :mrgreen:

Even loading through command line kind a work. :-)
 
     
dracomagister

Joined: 03 Feb 2015
Posts: 6
Posted: 2017-06-24, 00:28   

SXX wrote:
Warmonger wrote:
is it? :P
I put reasonable amount of work into debugging of all kind of multiplayer issues and all my server / spectator related changes tested for both network multiplayer and hotseat. Still wish to rework PreGame, but I not sure if my next attempt to work on it going to succeed. :mrgreen:

Even loading through command line kind a work. :-)


That's very good to hear.
 
     
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Hosting provided by DigitalOcean
Page generated in 0.02 second. SQL queries: 12